TOKAT / ALMUS - Çevreli Şehit Abdullah Eymur İlkokulu

Çevreli Şehit Abdullah Eymur İlkokulu

Çevreli Kasabası Almus TOKAT
Vizyon
Türk Milli Eğitim sisteminin genel amaç ve temel ilkeleri doğrultusunda öğrenme için her türlü fırsatın sağlandığı bilgili, becerili ve iyi bir ahlaka sahip nitelikli öğrencilerin yetiştirildiği, örnek alınan bir okul olmaktır.
Misyon
Milli eğitim temel kanununda yer alan genel ve özel amaçlara uygun olarak; sağlam karakterli, dürüst ve kuvvetli bir vatan ve millet sevgisi olan, insani, milli ve ahlaki değerlerle donanmış, ülkesine yararlı, okuyan, inceleyen, araştıran, milli ve evrensel değerleri tanıyan, benimseyen, araştırmacı, sorgulayıcı, kendi ayakları üzerinde durabilin, kendi düşüncelerini savunurken başkalarının düşünce ve haklarına saygı gösteren, görev ve sorumluluklarının bilincinde olan öğrenciler yetiştirmek.
Öğretim Şekli :okullumuzun öğretim şekli normal öğrenimdir.
Okulumuz kalorifer ısıtma sistemiyle ısınmaktadır.
ADSL (1 Mbit)
2 - Okulumuz ait lojman sayısı 2´dir.Sobayla ısınmaktadır.
Ulaşım
Beldenin yolu asfalt olup ulaşım Belediye´ye ait halk minibüsleriyle yapılmaktadır.
Yerleşim Yeri
Çevreli Beldesi Almus ilçesinin güneyinde bulunmaktadır. Beldenin yerleşimi dağ yamacına kuruludur. Tarım arazisi bulunduğundan tarımsal faaliyetler ve geniş yaylaları bulunduğundan hayvancılık geçim kaynaklarıdır. Soğuk sularıyla meşhur Çatak ve diğer yaylaları beldenin coğrafi güzellikleridir. Yerleşim nüfusu yaklaşık 2400 civarındadır.
Almus İlçesine 12 km ve Tokat ilimize 57 km uzaklıktadır.
Proje Çalışmaları
Özgün Öğretim Mat. Projesi, Yenilikçilik ödülleri Projesi, Erasmus kapsamında birçok projeye aktif katılım sağlanmış olup yerel ve ulusal bazda dereceler alınmıştır.